Chemische industrie

Solutions voor de cold chain in de chemische industrie

De term “cold chain” heeft betrekking op de handeling van producten in de supply chain die gevoelig zijn voor temperatuur. Een goeie grip op de cold chain is heel belangrijk in de chemische industrie omdat verscheidene chemicals een uniek gedefinieerde temperatuur-range hebben voor gebruik.

Het borgen van die temperatuur tijdens het werken met, vervoeren of opslaan van de chemische componenten, sluit risico’s zoals schade en verlies van kwaliteit uit. Hoe is te herkennen of temperatuurgevoelige chemicals zijn blootgesteld aan kritische waarden?

IntroTech heeft makkelijk te gebruiken oplossingen die blootstelling aan verschillen aangeven voor gebruik

chemische industrie

Monitor de temperatuur met indicators

Wanneer uw product gevoelig is voor blootstelling aan temperaturen buiten een bepaalde range, moet die temperatuur tijdens de chain gemonitord worden om er zeker van te zijn dat het product veilig is.

IntroTech heeft economische indicators van 3M die het monitoren in de chemische industrie heel makkelijk maken. Bevestig de labels op het product en uitzonderingen in temperatuur worden meteen zichtbaar wanneer zij zich voordoen.

Gebruik data loggers om temperaturen te registreren

In de farmaceutische cold chain is het registreren van de temperatuurswaarden van een product vaak verplicht. Die data kunnen veiliggesteld worden met een datalogger. In de chemische cold chain is het registreren van de temperatuurswaarden van een product vaak verplicht. Die data kunnen veiliggesteld worden met een datalogger.

Wireless temperatuur management voor het monitoren van facilities

Wanneer u uw facility wilt monitoren, adviseren wij het gebruik van het TempTrak™ platform ontwikkeld door Cooper-Atkins. Het TempTrak™ platform is de meest gebruikte software oplossing, het slaat automatisch omgevingsfactoren, deurcontactpunten en correcties op en geeft alerts bij verschillen. Deze alerts worden per mail, sms of via een waarschuwingscall aan de verantwoordelijke personen gemeld.

Het TempTrak™ platform geeft u de mogelijkheid om op afstand uw cold chain te managen.

Interesse in de beste oplossing voor uw chemische cold chain? Als Cold Chain Specialist, adviseert IntroTech u graag. De expertise van onze consultants en onze zorgvuldig samengestelde productrange geven de beste oplossingen voor indicatoren, dataloggers en wireless solutions, zodat u uw eigen ‘best practice’ solution kunt creëren.