Services

Als Cold Chain Specialist, kan IntroTech u ontzorgen op het gebied van uw cold chain proces. U kunt er zeker van zijn dat wij u voorzien van de juiste expertise om de juiste middelen te kiezen. Natuurlijk helpen we ook bij het implementeren in uw cold chain.

Reparaties zijn, door onze know-how, in goede handen. We begrijpen dat de continuïteit van u bedrijfsproces prioriteit heeft, daarom bieden we een 24 uurs service in geval van nood.

Bel ons: +31 55 505 83 83

Een overzicht van onze services:

Klik op onderstaande onderwerpen voor nadere informatie.

 1. 1
  Advisering over best practices

  U kunt rekenen op onze expertise bij het maken van de juiste keuzes voor uw operationele processen. Uitgangspunten zijn: voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van menselijk handelen & non-conformities.

 2. 2
  Kalibratie van (meet)apparatuur

  Ons kalibratie laboratorium kalibreert volgens de ISO10012 norm.
  Wij kalibreren de volgende grootheden:

  Temperatuur

  Kalibratiebereik: -75°C tot 1300°C
  IntroTech kalibreert met behulp van:

  • Computergestuurde kalibratie baden voor fysieke temperaturen;
  • Referentie thermometers met een zeer hoge precisie;
  Relatief vocht

  Kalibratiebereik: 0,5% tot 95% RV
  Relatieve vochtigheid kalibraties worden uitgevoerd aan de hand van:

  • Vocht calibrator uitgerust met referentie-instrument;
  • Referentie zoutoplossing.
  Drukverschil

  Kalibratiebereik: -1 tot +700 Bar
  Drukverschil instrumenten worden gekalibreerd met behulp van:

  • Precisie-apparatuur bestaande uit druk generatoren;
  • Druk balansen.
  CO2

  Kalibratiebereik: 0%; 5%; 10%; 20%
  CO2 instrumenten worden gekalibreerd met behulp van referentiegassen.

   

 3. 3
  Temperatuur mapping

  Temperatuur mapping is een vereiste in het kader van de Europese e-GDP/e-GMP regelgeving voor elke ruimte bedoeld voor de opslag en behandeling van producten met een specifieke toegewezen opslagtemperatuur. Dit omvat vriescellen, koelcellen, geconditioneerde opslag gebieden, quarantaine gebieden & laad- en losplaatsen.

  Temperatuur mapping is de wijze om de hot & cold spot van een ruimte te kunnen bepalen zodat daar de sensoren kunnen worden geplaatst voor permanente registratie. Daarnaast maakt het inzichtelijk of de temperatuur evenredig verdeeld is. Nadien wordt er een mapping rapport opgemaakt dat aan e-GDP/e-GMP regelgeving voldoet.

  Wij kunnen dit volledige proces voor u uit handen nemen. Onze ervaren temperatuur mapping specialisten komen bij uw faciliteit langs om de benodigde locaties en meetpunten te inventariseren. De onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een Site survey rapport.

  Ook is het mogelijk om dit proces op afstand uit te voeren. Temperatuur mapping is mogelijk ongeacht uw locatie. We hebben geen toegang tot uw faciliteit nodig heeft en niemand hoeft te reizen.

  In dit geval bezorgt u ons een plattegrond van uw faciliteit. Op basis van grootte en indeling bepalen onze mapping specialisten de locaties en het aantal meetpunten.

  De dataloggers worden naar u opgestuurd, inclusief instructies voor plaatsing en activering. Uw medewerkers plaatsen de dataloggers volgens de kaart en activeren deze. Aan het einde van de mapping periode verwerken wij de verzamelde data tot een eindrapport.

  Temperatuur mapping elimineert de noodzaak om kostbare tijd en middelen te besteden aan het in kaart brengen en opmaken van rapportages.

 4. 4
  Validatie van meet- en regelsystemen

  Binnen de farmaceutische industrie is de e-GDP/e-GMP regelgeving van belang. Om de naleving van de regelgeving te kunnen aantonen moeten opslagfaciliteiten worden gekwalificeerd en gevalideerd.

  Het IQ protocol beschrijft stapsgewijs de controlepunten waarop de levering wordt gecontroleerd of deze voldoet aan de functionele eisen.

  Het OQ protocol beschrijft stap voor stap de controlepunten en simulatie omstandigheden om de werking in de praktijk te testen.

  Wij kunnen de benodigde apparatuur verhuren of het volledige traject uit handen nemen.

 5. 5
  On-site services

  Wij verzorgen verschillende on-site services, waaronder:

  • Het uitvoeren van kalibratie op locatie
  • Installeren van meet en regelsystemen
 6. 6
  Projectmanagement
 7. 7
  Trainingen

  Naast de levering van oplossingen kunnen wij deze ook binnen uw organisatie implementeren en uw personeel van de benodigde trainingen voorzien.